Vår historia

Mitt namn är Jonas Adelsten och det är jag som sköter om Drake.nu. Självklart flög jag drake som många andra när jag var en liten pojke. Oftast på klipporna ute i Bohuslän där det alltid blåser en frisk bris ifrån havet. Men sedan när jag blev större och vi flyttade in i landet förlorade jag som många andra som växer upp kontakten till vinden och glädjen med att flyga.

Men sedan kom det sig så att jag genom studier och arbete under några år runt 2010 i omgångar flyttade till först Taiwan och sedan Japan. Till skillnad från hos oss härvid är drakflygning fortfarande en mycket stor fritidssysselsättning bland såväl unga som gamla i stora delar av Sydostasien.

   

Jag kommer speciellt ihåg de äldre farbröder som brukade stå med en cigarett i mungipan och en termos the på muren bredvid på det stora torget utanför kulturhusen Sun Yi Sen i centrala Taipei och flyga drake. Drakarna låg i vinden uppe bland skyskraporna emedan farbröderna antagligen snackade skit och in emellan drack en kopp the.

 Drakflygande äldre herrar i Taipei i Taiwan.

Så medan jag under min tid i Japan och Taiwan återupptäckte drakflygningen så upptäckte jag när jag kom tillbaka till Sverige att princip ingen här sålde drakar längre. Så jag tog mod till mig, åkte på mässor och började köpa in drakar och startade upp en hemsida. Resten är historia som man brukar säga och idag tio år senare saluför vi över 500 olika drakar på www.drake.nu